sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Pakko!!

Aivan järkyttävä pakkomielle iskenyt lääkishaun suhteen. MUN ON PAKKO PÄÄSTÄ KEVÄÄLLÄ SISÄÄN! En halua enää yhtään odottaa opiskelun alkamista ja uuden elämän tuulia. Epätoivo tulee varmasti jossain vaiheessa koko projektin osalta, mutta nyt on positiivinen fiilis haun suhteen.

Olen kovasti pohtinut hampaalle hakemista sitten viime postauksen. Mielelläni kuulisin kommentteja asiasta, jos jollain on jokin mielipide asiasta. Varsinkin jo lääkiksessä olevien mielipiteet kiinnostaa kovin. Oulun kandikiintiö tulee 95% varmuudella olemaan hakukohteeni ensi keväänä taas. Ensi viikolla pitää käydä ilmoittautumassa kevään yo-kirjoituksiin, aion kirjoittaa enkun, fyssan ja kemian.

Eipä tässä tämän kummempaa nyt ole. Ajatukset pyörii tiukasti haussa - palkkatöitäkin pitäisi ehkä myös hieman ajatella....

11 kommenttia:

  1. Hei, kommenttiaktiivisuuteen saattaa vaikuttaa tuo tunnistus.

    VastaaPoista
  2. Olisin itse kommentoinut jo aikaisemmin, mutta ensin tunnistaudutaan, sitten profiili yms. eli helpompaa olisi avata kommentti anonyymeille tai nimimerkeille.

    VastaaPoista
  3. Vielä lääkiksetä. Olen itsekin DI, noin 30v ja haaveilen myös alanvaihdosta. Tuo hammas olisi siinä mielessä hyvä, että erikoistumisvaihtoehdoissa on tuo "terveydenhuolto" eli ilmeisesti enemmän hallinnollinen puoli, johon DI papereista ja ennenmuuta työkokemuksesta olisi hyötyä. Ja hampaalla pääsisi normaaliin elämänrytmiin nopeammin kiinni (ja palkkaan). Kuopiossa ja Oulussa saa kummassakin muistaakseni tehdä ekat kaksi vuotta yhdessä vuodessa, jos on aikaisempia opintoja. Parhaimmassa tapauksessa nelosen jälkeen (eli kolmen vuoden) pääsisi jo jossain muodossa takaisin töihin, ainakin hyvät kesätulot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en ole kuullut mahdollisuudesta tehdä kaksi vuotta yhdessä vuodessa, ellei ole alla biokemian tms. opintoja jotka saa hyväksiluettua. Vai mitä tarkoitit?

      Poista
    2. Hei, kouluilla on muistaakseni säännöt että pitää olla hyväksiluettuja esim 30op jotta saa luvan tehdä preklinikan vuodessa. Kun alkaa laskea esim vapaavalintaiset, kielet, akateeminen opiskelu, kemia, lääkiksen fysiikka yms. Di opinnoista alkaa mukavasti saamaan hyväksilukuja, tai ainakin esim kevennettyjä kursseja. Opinnot tosin pitää olla max 10 vuotta vanhoja.

      Poista
    3. No eipä koske meikäläistä, jos opinnot saa olla max 10 vuotta vanhat :D

      Poista
  4. Ei kyllä kuulosta ainakaan yhtään Oulun todellisuudelta nuo jutut. No joo, jonkun kielten kurssin tai tietokoneen käytön voi DI papereilla saada vapaaksi, mutta siinäpä se lähinnä on.

    VastaaPoista
  5. Pakko kommentoida: hae sinne minne oikeasti haluat! Itse hain heti 1. korkeakoulututkinnon jälkeen lääkikseen. Hampaalle houkuteltiin juurikin alempana olevilla plussilla, mutta HALUSIN lääkikseen sen kokonaisvaltaisuuden vuoksi - ja pääsin (muistaakseni pääsykokeista sain 5. parhaat pisteet). En ole katunut. Taktiikkani oli, että ymmärrän - ja jos en, selvitän kaiken lukemani. Toimi. En ollut lukenut pitkää fysiikkaa, lukiosta oli 7 vuotta aikaa, pienet lapset jne. mutta tai juuri noiden vuoksi olin tosi sisukas. En tiedä pääsisinkö vielä sisään :) Ja arvostan hammaslääkäreitä paljon, oma purukalustoanikin kun on jouduttu hoitamaan ja konsultoimme puolin ja toisin :D Tsemppiä!

    VastaaPoista
  6. Luin yhdestä buddhakirjasta, että kaikki mikä pakolla pitäisi tapahtua, ei tuo muutosta. Pitää löytää tekemiseen ilo ja tunne, ettei maailma kaadu, vaikka tämä ei onnistuisikaan. En tiedä onko tämän blogin hakijat ihmemiehiä ja -naisia, kun hoitavat hakunsa, lukemisensa, lapsensa ja työnsä samalla kertaa... mutta sinuna pyhittäisin ensi kevään täysin lukemiselle, ei omaa työtä ohessa. Ihminen antaa parhaat paukkunsa päivätyöhön, ja inhimillinen elämä iltaisin vaatii veronsa... jos on päivätyössä. Oma hakuni on tyssännyt siihen, etten ole ollut tarpeeksi itsekäs ja ottanut töistä vapaata lukemisen ajaksi. Rajansa se on jaksamisellakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haku ei itselläni tapahdu pakolla, vaan pakolla viittaan tekstissäni lähinnä kovaan haluun päästä sisään ja aloittaa opinnot.

      Itse en pysty mitenkään jäämään sivuun palkkatöistä :/ Pitää vaan yrittää harjoitella kokeeseen laadukkaasti...

      Poista