keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Ylioppilaskirjoitukset keväällä 2015

Tänään kävin ilmoittautumassa kevään 2015 yo-kirjoituksiin. Kirjoitan paikallisessa aikuislukiossa, jonka päivälinjalta kirjoitin vuonna 1995 ylioppilaaksi (jessus, pian 20 vuotta sitten!). Ilmoittauduin kolmeen kokeeseen: englanti A, fyssa ja kemia. Euroja sai laittaa tiskiin 98 kappaletta. Yksi ongelma voi tulla vielä eteen ennen kirjoituksia, sillä en muista uusinko reaaliin 1995 syksyllä. Näin saattoi käydä, mutta asia sitten selviää kun aikuislukio lähettää ilmoittautumiset eteenpäin. Jos en fyssaa ja kemiaa pääse kirjoittamaan, jää myös englanti todennäköisesti väliin. 

5 kommenttia:

  1. Jee! Mut jos täydennät tutkintoa noilla fyssalla ja kummalla niin sitten sillä ei oo mitään väliä vaik olisit jo korottanut reaalin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks Råtta! Pitääkin ottaa yhteys lukioon ja selvittää asia.

      Poista
  2. Kemialla, ei kummalla. Hiton autocorrect

    VastaaPoista
  3. Mulla on ensi viikolla ilmoittautumisaika kirjoituksiin, fyssan ja kemman uusinta viime keväältä tähtäimessä. Samaa meinasin sanoa kuin råtta, eli tutkintoa voi täydentää millä tahansa uusilla reaaliaineilla, vaikka olisi vanhan reaalin kirjoittanutkin. Ei ole siis uusinta.

    Tästä oli tosin ilmoittautuessa melkoinen sekaannus. Opo oli ensin sitä mieltä, että koska olin vanhassa reaalissa vastannut fysiikan ja biologian kysymyksiin, fysiikan kokeeni olisi uusinta, kemia puolestaan tutkinnon täydennys. Myöhemmin toinen opo soitti perään ja sanoi, että molemmat aineet on mahdollisuus kirjoittaa tutkinnon täydennyksenä ja näin päätettiin tehdä. Hyvä että tehtiin, muutenhan minulla ei olisi mahdollisuutta uusia tuota viimekeväistä fyssaa. Sain siitä parin edellisen illan luvuilla magnan. Tällä kertaa täytyy pitää valmistautuminen aikataulussa. - Lyyra

    VastaaPoista
  4. Mullakin pieni pakkomielle keväällä sisäänpääsystä. Perhe ja elämä on Helsingissä, mutta Oulun kandikiintiö kovasti houkuttelisi tai sitten Kuopio runsaan sisäänoton vuoksi. Itsellä tohtorin paperit fysiikasta joten sen pitäisi olla kunnossa, mutta kemia ja biologia huolettavat.

    VastaaPoista