torstai 6. marraskuuta 2014

Valmennuskurssipohdintaa

Viime keväänä olin Kandiakatemian kandikurssilla Helsingissä ja kokemukset oli ihan hyvät. Kurssin aluksi olin aivan pihalla, koska asiaa tuli niin nopealla tahdilla ja kandikurssi alkoi kesken pidempää lääkärikurssia. Eli kandikurssilaiset hyppäsivät kesken opetuksen mukaan. Tällä kertaa ajattelin etten kurssille mene, koska pääsen takuuna mukaan Kandiakatemian virtuaalikurssille.

Olen kuitenkin käynyt selailemassa muiden kurssijärjestäjien kursseja ja Valmennuskeskuksen "Takuu maaliskuu ilta (Hki)"-kurssi on alkanut kiinnostamaan. Kurssille osallistuminen vaatii taas ison nipun rahaa ja vielä enemmän aikaa. Töissä käynti, perheestä vastaaminen ja valmennuskurssilla käynti on aikamoinen haaste, enkä vielä ole varma onko minulla riittävästi paukkuja koko kakun hoitamiseen. Onneksi päätöstä ei vielä tarvitse tehdä.

7 kommenttia:

  1. Oletko katsonut aikuislukion tarjontaa ? Siellähän noita vaikeimpia kursseja pystyy myös käymään ja on halvempi ratkaisu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen katsonut, mutta valmennuskurssi harjoituskokeineen on kyllä itselleni toimivampi juttu. Eikä omalla asuinseudullani ole aikuislukiossa sopivaa tarjontaa.

      Poista
    2. Kuullun tiedon mukaan valmennuskurssien hyöty on oikeasti aika pieni nykyään. Oikea hyöty kurssilta on se materiaali sekä harjoituskokeet; ne oppitunnit voisi vissiin käyttää paremminkin itse laskemiseen ja lukemiseen. Käsittääkseni harjoituskokeisiin voi osallistua erikseen osilla kursseista, eivätkä ne silloin maksakaan ihan hirveästi. Materiaalitkin saa osilta kursseilta ilmaiseksi.

      Nuo virtuaali-/kotikurssit ovat mielestäni hyvä keksintö, vaikka opetus.tv ja Khan Academy et al. vievätkin niiltä arvoa pois.

      Tsemppiä perheeseen, työhön ja lukemiseen! :)

      Poista
    3. Pakko nyt täydentää tähän vielä, että siis materiaaleja ei toki saa ilmaiseksi jos ei kuulu kurssille, mutta tällöin ne voi usein ostaa.

      Poista
  2. Kiitti Mikko vinkistä! Laitan postia Kandiakatemiaan, että pääsenkö mukaan simuloituihin erillistä maksua vastaan.

    VastaaPoista
  3. Mitä mieltä olit Kandiakatemian välikokeista viime keväänä? Simuloituihin kokeisiin voi tosiaan ostaa osallistumisoikeuden ja harkitsen tätä vaihtoehtoa. Auttaisi pysymään lukurytmissä ja näkisi vähän itsekin, missä mennään. - Lyyra

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen simuloituja! Olivat mun mielestä todella hyvin pääsykokeeseen valmentavia. Se pitää huomioida, että simuloiduissa tulee tehtäviä valmennuskurssin käsiteltyjen aiheiden mukaisesti.

      Poista