sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Uusi blogi pystyyn

Blogia on tullut pidettyä joskus vuosia sitten ulkomailla asuessa, sen jälkeen ei vaan ole tuntunut siltä että olisi jotain kerrottavaa. Nyt tilanne on toinen, kerrottavaa ja pohdittavaa löytyy. Toivon, että saan pohtia asioita blogilukijoiden kesken yhdessä!

Olen alkanut miettimään viime vuonna, että mitä teen isona. Haluanko jatkaa nykyisessä ammatissa, asua nykyisellä paikkakunnalla ja viedä elämää eteenpäin "oppikirjojen" mukaan. Vastauksen muotoutumisessa on kestänyt aikansa, mutta tällä hetkellä se on selvä EI.

Minulla on ollut aina erittäin selvät suunnitelmat opintojen suhteen. Luonnontieteet ovat kiinnostaneet ja jo yläasteella päätin että minusta tulee diplomi-insinööri. Päätöstä tuki isäni tekninen ammatti ja oli helppoa opiskella samaa alaa kuin isä. Lukion abikeväänä pohdin myös muita vaihtoehtoja kuin teknillinen korkeakoulu. Tilasin hakupaperit luonnontieteen alojen lisäksi myös ruotsin opiskelua varten sekä ilmoittauduin lääkiksen pääsykokeeseen.

No, opiskelupaikka löytyi teknillisestä korkeakoulusta ja useasta luonnontieteellisestä tiedekunnasta. Menin tietenkin diplomi-insinööriksi opiskelemaan, Lääkiksen pääsykokeisiin valmistauduin huonosti ja kokeessa kävin kääntymässä minimiajan. DI:ksi valmistuin vuonna 2000 ja siitä asti on tullut tehty töitä sillä alalla, ulkomaan komennusta myöten.

Mutta....Lääkis on vaivannut aina siitä lähtien, kun kirjoitin ylioppilaaksi. Joka vuodenvaihde tulee mieleen ajatus, että pitäisiköhän yrittää vielä. Tänä vuonna olen ensimmäistä kertaa tosissani liikkeellä, motivaatio olisi kova muuttaa elämän suuntaa ja päästä toteuttamaan haaveita opintojen osalta. DI-työt ovat myös kiinnostavia ja urakehitys on ollut hyvää. Mutta tällä hetkellä työt eivät motivoi, koska tulevaisuuden urakehitys nykyisessä yrityksessä on kyseenalaista sekä pörssiyhtiön tapa toimia on eettisesti mietityttävä. Toisinsanoen kärsin jonkinasteisesta työuupumuksesta ja sen myötä on tullut rohkeutta miettiä tulevaisuutta oman itsensä kautta.

Tavoitteena olisi siis päästä Tampereelle opiskelemaan lääkäriksi.






Lukusuunnitelma on jäsenneltynä päässä jotenkuten. Aloitin lukemisen kemiasta, joka minulle se vierain osa-alue. Luin lukiossa pitkän kemian, mutta siitä aikaa. Kemian jälkeen vuorossa biologia ja sitten fysiikka. Olen myös harkinnut valmennuskurssille osallistumista. Ainoa sopiva vaihtoehto olisi Eximian kurssi Helsingissä illalla, alkaen 1.4.

Nyt pitää mennä perheen pariin, lapset odottavat ruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti