maanantai 20. tammikuuta 2014

Opintovapaa

Opin tänään jotakin uutta opintovapaasta. Aiemmassa julkaisussa ennakoin, että työnantaja ei tulisi olemaan suostuvainen opintovapaan myöntämiseen jos lääkiksen ovet aukeaisi tänä vuonna. Mutta en ollut lainkaan tietoinen siitä, että työntekijällä on oikeus opintovapaaseen. Alla katkelmia laista (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1979/19790273):
Opintovapaaoikeus
4 § Työntekijällä, jonka päätoiminen palvelussuhde samaan työnantajaan yhdessä tai useammassa jaksossa on kestänyt yhteensä vähintään vuoden, on jäljempänä säädetyin rajoituksin oikeus saada opintovapaata saman työnantajan palveluksessa viiden vuoden aikana yhteensä enintään kaksi vuotta. Samoin työntekijällä on oikeus yhteensä enintään viisi päivää kestävään opintovapaaseen, jos päätoiminen palvelussuhde samaan työnantajaan yhdessä tai useammassa jaksossa on kestänyt vähintään kolme kuukautta. 
8 §  Jos opintovapaan myöntäminen hakemuksessa tarkoitettuna aikana tuottaisi tuntuvaa haittaa työnantajan harjoittamalle toiminnalle, on työnantajalla oikeus siirtää opintovapaan alkamisajankohtaa enintään kuudella kuukaudella tai, milloin on kysymys harvemmin kuin kuuden kuukauden väliajoin toistuvasta koulutuksesta, enintään siihen saakka, kunnes seuraava vastaava koulutustilaisuus järjestetään.
Aivan loistavaa, tämä tieto taas helpottaa hieman omia tulevaisuuden ajatuksia! Kiitos vinkistä Älyvuoto-palstan keskustelijat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti