maanantai 3. maaliskuuta 2014

Yliopistohaku tehty!

Eilen aukesi Yliopistohaun sivut ja pitihän ne käydä heti täyttämässä. Laitoin kaksi vaihtoehtoa:
  • Tampereen Yliopiston lääketieteellinen
  • Helsingin Yliopiston maa- ja metsätieteellisen biotekniikka
Sitten vaan pääsykokeita odottamaan... Biotekniikan pääsykokeet ovat Helsingissä 26.5. ja lääkiksen kokeet Tampereella 27.5. Eli biotekniikan koe menee vähän kuin alkulämmittelynä lääkiksen kokeita varten.

Jännää!! Nyt vaan pitäisi saada suurempi vaihde silmään lukemisten osalta. Eilen illalla tein kemian harjoituksia tunnin verran, kunnes alkoi väsyttämään liikaa. Jos pitää aamulla mennä töihin, niin klo 24 on pakko olla unilla.

6 kommenttia:

  1. Nyt vaan vauhti päälle ja loppukevät täyttä laukkaa! Mulla aikalailla samanlainen tausta kuin sulla, ikää muutama vuosi enemmän, mutta niin vain pääsin viime vuonna lääkikseen. Ihan huippua, suosittelen lämpimästi :-). Opiskelen siis toisella paikkakunnalla, ja perhe (mies&lapset) pärjäilee viikot kotipaikkakunnalla - yllättävän hyvin. Onnea yritykseen!

    VastaaPoista
  2. Ihan huippua että pääsit sisään! Missä nyt opiskelet ja monennella kerralla onnisti? Kerro lisää kokemuksista lääkiksessä "vanhana" opiskelijana.

    VastaaPoista
  3. Itä-Suomessa ahkeroidaan, eka kerran kävin kokeessa edellisenä vuonna, maistelemassa tehtäviä, kirjojen hankintakin oli kesken. Kun jäi sillä lukemisella niin vähän vaille, niin päätin panostaa kerran vielä. Lähdin avoimeen yliopistoon lukemaan biotieteitä (sain ne kaikki hyväksiluettua täällä, eivät menneet hukkaan), kävin yo-kirjoituksissa korottamassa kemian ja kirjoittamassa bilsan, unohdin kaiken ylimääräisen ja hoidin vain pakolliset kuviot (kuten lapsen rippijuhlat). Sitten kävin pääsykokeessa kauhistumassa monen muun tavoin, mutta muutaman viikon kuluttua surkeus kääntyi riemuksi :-). Opiskelu on mukavaa, vaativaa ja palkitsevaa, ja onneksi ei tarvitse enää riekkua kaikissa menoissa mukana, toki voisi mennä, joa intoa riittäisi. Meitä vähän kypsempiä opiskelijoita löytyy myös muutamia, ja monenlaisella taustalla. Joten jos oikeasti haluat lääkikseen, niin tee töitä sen eteen. Et kadu niitä tunteja, ja ensi vuonna tähän aikaan voit lukea ihan oikeaa "asiaa" :-)!

    VastaaPoista
  4. Kiitos paljon kertomastasi! Oma suunnitelmani saman kaltainen kuin sinulla oli, eli jos ei nyt ovet aukea niin toivon että pääsen lukemaan biotieteitä. Kevään/syksyn YÖ-kokeet myös listalla.

    Omalla kohdallani avoimen opinnot ei se ykkösvaihtoehto, koska rahoituksen olen ajatellut hoitaa aluksi aikuiskoulutustuella.

    VastaaPoista
  5. Sitä piti vielä Marilta kysyä, että kuinka kaukana perheestäsi opiskelet?

    VastaaPoista
  6. Vajaa tunti lentäen, neljä junalla. Junamatkat käytän lukemiseen ja lentäen pääsee nopeasti. Varsinkin kun VR:n opiskelijahinnalla saa lentolipun, mikä on aika käsittämätöntä...

    VastaaPoista