torstai 24. huhtikuuta 2014

Kesäloma sovittu :)

Pidän viikolla 20 ensimmäisen pätkän kesälomaa, mikä ei tosiaankaan tule olemaan lomaa vaan tiukkaa laskemista ja kertailua. Olen alkanut näkemään pääsykoeaiheisia unia, kuten varmasti moni muukin tosissaan sisään yrittävä. Lennän Ouluun jo sunnuntaina 25.5. ja ajattelin etten lue sitten enää mitään. Maanantaina käyn ehkä biotekniikan pääsykokeessa riisumassa pahimman koejännityksen pois sekä tsekkaamassa missä päin lääkiksen koesali on.

Jotenkin sitä toivoo, että koe olisi mahdollisimman pian. En meinaa kestää jännitystä mikä kokeeseen liittyy. Se on hieman jopa ahdistavaa, kun alkaa miettimään mitä kaikkea pitäisi vielä lukea ja harjoitella. Oma valmistautuminen on jatkunut samalla ilta/yö-lukemisen linjoilla, mutta onneksi parin viikon päästä sitten pääsen lukemaan jopa päivällä!

Sunnuntaina meillä on valmennuskurssilla simuloidun kokeen palautus. Kokeesta en odota kummoista pistesaalista, koska itselleni kokeessa oli tärkeintä nähdä miten oma ajankäyttö meni täysin pieleen ja mitä pitää tehdä toisin seuraavassa simuloidussa.

Ystävät reaalimaailmassa ovat kannustaneet minua pyrkimyksissäni ihanasti. Moni on tosin ihmetellyt sitä, että kuinka jaksan työpäivän päälle vielä lukea sekä käydä valmennuskurssilla. Jotenkin sitä ihminen vaan jaksaa, kun on mieluista tekemistä ja kyseessä on määräaikainen jakso. Kovin paljon enempää en tosin jaksaisi...

3 kommenttia:

  1. Allekirjotan täysin nuo pääsykoeunet! Ja ne oli suurimmaksi osaksi vielä sellasia ahdistavia painajaisia, että olin unohtanut vaikka laskimen kotiin, ja kokeen valvoja ei suostunut lainaamaan mulle uutta. :D

    Jos ajankäyttö on probleema, sitä kannattaa ehdottomasti harjoitella! Jos sulla on vanhoja pääsykokeita, niin niiden kanssa pystyy harjottelemaan tosi hyvin! Tai sitten vaan otat nipun tehtäviä ja laitat niiden tekemiselle aikarajan. Aineistojen lukemista olis myös hyvä käydä läpi, jos mahdollista. Pääsykokeessa ei oikeesti ole aikaa lukea sitä tekstiä läpi sana sanalta, eli kantsii valmiiksi jo harjoitella sellasta nopeampaa, selailumaista lukutyyliä. Eli tavallaan skimmaa läpi aineiston, keskittyen vaan avainsanoihin. Kuulostaa hölmöltä, mutta toimii!

    Ihan hirmuisesti tsemppiä lukemiseen! <3

    VastaaPoista
  2. Kiitti tsempeistä! Simuloidut kokeet auttavat hienosti ajankäytön hallinnan opettelussa. Varmasti aika moni hakija ei ymmärrä, että lääkiksen pääsykokeessa pitää olla taktiikka. Pelkästään tehtäviä eteenpäin puurtamalla ei hommasta tule mitään.

    VastaaPoista
  3. Ai niin, piti vielä kommentoida unista. Omat uneni ovat olleet sen tyyppisiä, että herätyskello ei herätä ja myöhästyn kokeesta.

    VastaaPoista